història

El 27 d'agost de 1974 un grup d'amics units per la passió pel tennis van fundar el Club de Tennis Dénia. La primera Junta Directiva, amb Juan Postigo com a president, estava constituïda per Joaquín Torregrosa Ampolla, Nicolás Merle Suay, Antonio Llorca Torres, Luís Guillem Barona i Alfredo Sanz Moncho.

Amb els anys, el club va anar creixent tant en extensió com en nombre de socis. Als dos mesos de la seva creació, ja comptava amb 100 socis i amb el pas dels anys, aquest nombre va anar augmentant fins a comptar actualment amb més de 700 títols familiars. El 1974, la parcel·la inicial comptava 4 primeres pistes, a la qual es van afegir 2 més a 1976 i un petit bar a 1977.

Aquest mateix any, 1977, va prendre el relleu una nova junta, amb Diego Montagut com a president i es van fer noves i importants ampliacions: es va construir la piscina, dues noves pistes i la il·luminació de quatre d'elles. També durant el seu mandat, es va celebrar el I Circuit Orysol, torneig internacional ITF Futures, on importants tennistes, com Juan Carlos Ferrero o David Ferrer, han aconseguit els seus primers punts ATP.

L'any 1980 es van construir les noves oficines i el frontó i camp de futbol sala. Al setembre de 1981, va canviar la junta directiva, amb novament Juan porticó com a president, i durant el seu mandat es va iniciar el torneig de futbol sala Cajalicante, amb gran participació d'equips de tota la comarca, i es va ampliar el bar i les terrasses.

A l'agost de 1985 es va triar nova junta directiva amb Vicente Sánchez Mompó com a president i es va ampliar el club de nou, construint els nous vestidors la pista d'esquaix i el saló social.

En les eleccions de 1990, 1994, 1998, 2002, 2006 i 2010, Juan Periáñez Cabrera i la seva junta directiva van dirigir el club, fins que va morir el juliol de 2011. Durant tots aquests anys la junta va reconvertir els títols del club en socis familiars i es van fer nombroses obres i ampliacions d'instal·lacions, es va construir una pista de tennis quick, la pista de pàdel de mur, el gimnàs, dues saunes i una sala de massatges, tres pistes més de terra batuda, es va remodelar les piscina del club, es va fer un parc infantil i es va convertir la pista de futbol sala en pista poliesportiva amb sòl de gespa artificial. Es va renovar el local social, el restaurant, l'oficina del club i l'entrada principal, els vestidors per a la piscina, es van il·luminar la resta de pistes de terra i es van comprar tres parcel·les confrontants i en elles, es van construir les quatre pistes de gespa artificial i la resta es va deixar per a aparcament, i en 2009 es van construir les tres pistes de pàdel de vidre.

A partir de juliol de 2011, a causa de la defunció de Joan Periáñez, el llavors vicepresident Vicente Devesa, es va fer càrrec de la presidència fins a acabar la legislatura a l'abril de l'any 2018. Durant aquest període es va construir la quarta pista de pàdel, es va adequar la entrada i el pàrquing del Camí del Llavador, i es va remodelar totalment el local social perquè els socis puguin gaudir d'un espai on reunir-se.

Al maig de 2018, arran de noves eleccions, entra la primera junta dirigida per una dona, Elsa Bordehore Fontanet, i un variat equip format per 4 dones i 5 homes, disposats a realitzar les accions necessàries per continuar sent un referent social i esportiu , tenint com a base, la satisfacció de les necessitats els seus socis i sòcies, i l'harmonia i bon enteniment d'aquests.

A les nostres instal·lacions s'han celebrat grans esdeveniments esportius: campionat d'Espanya de veterans junior i campionat d'espanya infantil (torneig manuel Alonso) el 1990, campionat de la Comunitat Valenciana absolut per equips masculí el 2006, campionat de la Comunitat Valenciana absolut femení en el 2007 i el campionat de la comunitat valenciana cadet masculí i femení en el 2014, així com anualment des de més de 40 anys, el Circuit Orysol "Trofeu Ciutat de Dénia", en el qual col·labora el MI Ajuntament de Dénia, la Diputació d'Alacant , la Federació Valenciana i la Federació Espanyola de Tennis i moltes empreses col·laboradores.

Tant a nivell individual com d'equips, hi ha innombrables jugadors i jugadores que en aquests més de quaranta anys han participat tant en tornejos individuals com d'equips, amb excel·lents resultats, i seria impossible anomenar-los tots, de manera que únicament farem un recordatori dels que han participat en els Campionats d'Espanya i que són: Miguel Ángel Hernández, Isabel Monserrat, Joan Periáñez, Ana Caselles, Ariadna Gayà, Astrid Waernes, Sergi Pérez, Silvia Bordes, Inés Rodríguez, Andrea Redondo i Neus Ramos.

caValencià